Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 03.2.2023

Atria pienentää naudanlihan hiilijalanjälkeä Carbo ympäristölaskurin avulla

Atria on kehittänyt yhteistyössä Valion ja Luonnonvarakeskuksen kanssa nautatilojen hiilijalanjäljen kansallista laskentamallia. Atria on Valion kanssa viime vuoden aikana rakentanut laskentamallista lihanauta- ja emolehmätiloille soveltuvan Carbo® ympäristölaskurin. Laskurin avulla Atrian yli 1 200 naudanlihan tuotantoon erikoistunutta sopimustilaa voivat laskea oman tilansa ilmastovaikutukset ja selvittää tehokkaimmat toimet niiden pienentämiseksi. Valion kehittämän Carbo® ympäristölaskurin avulla maitotilat ovat voineet syksystä 2020 alkaen laskea oman tilansa tuottaman raakamaidon hiilijalanjäljen.

Laskurin avulla tilojen naudanlihan tuotannon hiilijalanjälkeä voidaan mitata tehokkaasti ja luotettavasti. Syntyvän tiedon avulla tilojen on mahdollista toteuttaa ympäristövaikutuksia pienentäviä toimenpiteitä. Toimenpiteet voivat liittyä esimerkiksi eläinten ruokintaan, peltoviljelyyn tai lannan käsittelyyn. Päästöjä vähentävistä toimenpiteistä useimmat myös tukevat tuotannon kannattavuutta.

– Atria tuo Carbo® ympäristölaskurin sopimustuottajiensa käyttöön kuluvan kevään aikana. Atria Nauta palvelun asiakkuuspäälliköt auttavat sopimustuottajia laskurin käytössä, kertoo Atrian naudanlihan hankinnasta vastaava johtaja Sinikka Hassinen.

Atrian tavoitteena on tuoda naudanlihan kuluttajapakkauksiin tuotekohtainen hiilijalanjälkimerkintä. Suomalaiset kuluttajat tiedostavat yhä paremmin ruuan ympäristövaikutukset ja hiilijalanjäljen merkitseminen on yksi tapa palvella kuluttajia entistä paremmin. Olemme sitoutuneet aktiivisesti vähentämään ympäristövaikutuksia niin omassa tuotannossamme kuin myös koko ruokaketjussa pellolta pöytään,​ sanoo Sinikka Hassinen.

Atrian tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä alallaan. Ilmastonmuutos on aikamme suurin globaali haaste, joka koskettaa suuresti myös Suomea ja suomalaisia. Atrian iso tavoite on hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä.

Lisätietoja antaa Sinikka Hassinen, Atrian naudanlihan hankinnasta vastaava johtaja, puh. 040 643 1991.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen