Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 23.1.2023

Atrialta antibioottivapaata pekonia, jauhelihaa fileestä ja premiumvalmisruokia – laatu valloittaa arkiruokailun

Tänä keväänä luonnolliset ja laadukkaat raaka-aineet kohtaavat helppouden ja nopeuden arkiruuanlaitossa. Pekonista valitaan antibiootiton vaihtoehto ja valmisaterioista käsin tehty versio.
 

Atrialta ensimmäisenä Suomessa: antibioottivapaat kotimaiset pekonit – myös kanasta!

Missä ja miten ruoka on tuotettu? Tätä miettii yhä useampi kuluttaja. Puhtaat ja luonnolliset raaka-aineet ovat kovassa huudossa, ja erityisesti kotimaisuus on in. Suomalaisista 85 % suosii kotimaista ruokaa (Suomi syö -tutkimus, 2021).

Kuluttajien mieltymykset on kuultu: Atria tuo ensimmäisenä markkinoille antibioottivapaat pekonit, jotka on valmistettu Suomessa. Vaihtoehtoina ovat perinteinen possusta valmistettu Suomalainen Pekoni sekä Suomalainen Kanapekoni. Myös keventäjät ihastuvat Kanapekoniin, jossa rasvaa on vain 11 %.

Kevyttä ja laadukkaampaa arkiruokaa kokataan tänä keväänä myös Kanan Parempi fileejauhelihasta. Se on jauhettu kananfileestä eikä sisällä mitään ylimääräistä. Rasvaa fileejauhelihassa on vain 1,2 %, mikä tekee siitä markkinoiden keveimmän jauhelihan.

Atrian uutuudet luonnollista ruokaa rakastaville:

 • Atria Suomalainen Kanapekoni 120 g
 • Atria Suomalainen Pekoni 100 g ja 200 g
 • Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300 g
   

Suosituista suosituimmat kananfileet

Monipuolisia, keveitä ja helppoja valmistaa – ehkä siinä pääsyyt kananfileiden suosioon. Ne edustavat jo lähes 40 % koko siipikarjahyllystä. Vuoden aikana kananfileitä käytettiin 26 000 uudessa kotitaloudessa (Atrian markkinanäkemys 12 kk 06/2022).

Kananfileet ovat usein koko perheen suosikkiruokaa. Trendikkäällä rosépippurilla maustetut kanan fileepihvit maistuvat koko perheelle. Fileet ovat sopivan pienikokoisia myös perheen pienimmille, mikä vähentää lautaselle jäävää ruokahävikkiä.

Yksin tai kaksin asuvat nappaavat ostoskoriin kahden pakkauksissa myytäviä Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli -fileitä. Maustamattomat fileet taipuvat arkiruoasta kynttiläillalliseen.

 • Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 320 g
 • Atria Kanan Fileepihvi Rosépippuri 560 g
   

Herkullista tuppaa tulemaan – puolivalmisteilla tai mikrossa!

Suomessa kokataan nyt rennoin rantein herkullisuudesta tinkimättä. Hyvä esimerkki tästä on premium-mikroaterioiden yleistyminen. Viime vuonna niitä ostivat ensimmäistä kertaa 90 000 uutta kotitaloutta Suomessa (Atria, Markkinanäkemys 2022).

Artesaani-valmisateriat vastaavat laadukkaiden mutta nopeiden ruokien kysyntään. Laadukkaat mikrokeitot ovat monelle portti valmisruokien maailmaan – kuluttajat, jotka eivät käytä valmisruokia, sanovat voivansa harkita valmiskeittoja (Inspirans 05/2021) – joten toimme markkinoille kaksi uutta keittoa: perinteisen Naudanlihakeiton ja sopivasti polttelevan Lempeän Tulisen Kanakeiton. Tuoteperheeseen kuuluu myös Härkää Puolukka-Pippurikastikkeessa ja kermaperunoita -annos, jonka kruunaavat kasvikset. Annos sisältää kasviksia 35 % päivän saantisuosituksesta (Suomalaiset Ravitsemussuositukset).

Silloin, kun tekee mieli jotain ihan muuta, mikrossa voi pyöräyttää Mexican Pizzan tai Mozzarellapizzan.

Kotikokit, jotka kaipaavat vain pientä oikaisua keittiössä, innostuvat suositun Murea & Nopea -tuotesarjan uutuudesta, Possu Karamelli-Pekoni -possusuikaleista, jotka on maustettu ja kypsennetty valmiiksi.

Atrian arkikokkausta kohottavat ja helpottavat uutuudet:

 • Atria Artesaani Härkää Puolukka-pippurikastikkeella ja Kermaperunoita 350 g
 • Atria Artesaani Naudanlihakeitto 340 g
 • Atria Artesaani Lempeän Tulinen Kanafileekeitto 340 g
 • Atria Mexican Pizza 200 g
 • Atria Mozzarellapizza 200 g
 • Atria Murea & Nopea Possu Karamelli-Pekoni 250 g
   

Tunnetko Suomen suosituimman kinkkumakkaran? Lisäsimme lihapitoisuutta

Gotler juhlii tänä vuonna 60-vuotista historiaansa, jonka aikana se on valloittanut suomalaisten sydämet. Gotlerin osuus kinkkumakkaraviipaleiden myynnistä on 68 % ja kinkkumakkaratankojen myynnistä 40 %.

Kysyimme 300 makkaraleikkeiden käyttäjältä, mikä innostaisi heitä syömään makkaraleikkeitä entistä enemmän. Selkeä vastaus oli: haluamme lisää lihaa (Foodwest Oy 12/2021). Toteutimme herkkusuiden toiveet ja teimme Juhla Gotlerista entistä parempaa kasvattamalla sen lihapitoisuutta.

Atrian Gotlerin juhlavuoden tuotteet:

 • Atria Juhla Gotler 200 g
 • Atria Juhla Gotler 450 g


Tutustu kaikkiin Atrian kevään uutuustuotteisiin täältä.

Lataa kuvat ja tuotekuvat täältä. 
 

Lisätietoja: Maria Orassaari, markkinointipäällikkö, Atria Suomi Oy, maria.orassaari@atria.com, 050 560 2282

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen