Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 09.1.2023

Atrian ilmastotavoitteille virallinen hyväksyntä Science Based Targets –aloitteelta

Atria on saanut Science Based Targets -aloitteelta (SBTi) virallisen hyväksynnän päästövähennystavoitteilleen. Tavoitteet perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen, ja ne pyrkivät rajoittamaan maapallon lämpenemistä 1,5 asteeseen globaalisti.

- Atria on vastuullisen ruoantuotannon johtava yritys Pohjois-Euroopassa. Vuosien varrella olemme kantaneet vastuumme ja ratkaisseet isojakin haasteita. Haluamme turvata ihmisten hyvinvoinnin ja puhtaan ruoantuotannon. Tätä työtä olemme tehneet menestyksellisesti jo vuosikymmeniä – ja teemme jatkossakin. Nyt hyväksytyt tieteeseen perustuvat tavoitteemme osoittavat sitoutumisemme päästöjen vähentämiseen, toteaa Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino

SBTi:n hyväksymissä tavoitteessa Atria sitoutuu vähentämään oman toiminnan (Scope 1 ja 2) kasvihuonekaasupäästöjään 42 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2020 tasosta. Scope 3 päästöjen osalta tavoitteen piiriin kuuluvat ostettuihin tavaroihin, raaka-aineisiin ja palveluihin liittyvät päästöt. Scope 3 päästöjen vähennystavoite on 20 prosenttia prosessoitua lihatonnia kohden vuoteen 2030 mennessä.

Scope 1 ja 2 hiilidioksidipäästöjen vähentämistoimien tärkein asia on fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvalla energialla. Esimerkkeinä Atria Suomen tuotantolaitoksilla tuulivoiman käyttöönotto ja aurinkoenergian käytön lisääminen, Atria Ruotsin fossiilisten polttoaineiden korvaaminen biopohjaisilla polttoaineilla sekä Atria Tanskan ja Viron uusiutuvan energian käytön lisääminen. Atrian tuotteiden elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset painottuvat tuotteiden pääraaka-aineen eli lihan tuotantoon. Scope 3:een liittyvien päästöjen vähentämisessä alkutuotanto onkin avainasemassa. Olennaista on jatkaa ja syventää jo 120 vuotta jatkunutta yhteistyötä lihantuottajien kanssa.

Atrian tavoitteena on pienentää teollisen tuotannon energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä merkittävästi ja lisäksi yhdessä sopimustuottajiemme kanssa kehittää kestävää lihantuotantoa.

Lisätietoja antaa vastuullisuusjohtaja Merja Leino, Atria Oyj, puh. 040 580 1210, merja.leino@atria.com.
 

Tieteeseen pohjautuva ilmastotavoite (SBT) on yhteishanke CDP:n (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoitteen (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutin WRI:n (World Resources Institute) ja WWF:n (World Wide Fund for Nature) välillä. Tieteeseen pohjautuva ilmastotavoite perustuu tieteelliseen laskentamenetelmään, jolla varmistetaan, että yritysten tavoitteet ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksessa allekirjoitettujen tavoitteiden kanssa.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen