Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 08.2.2023

Biopohjainen muovi pienentää pakkauksen hiilijalanjälkeä – Atria tuo kauppoihin uudenlaisen pakkausmateriaalin

Atrian vakuumipakattu jauheliha myydään jatkossa biopohjaisessa pakkauksessa. Pääosa pakkauksen materiaalista on tehty uusiutuvista raaka-aineista.

Jauhelihapakkauksen hiilidioksidipäästöt pienenevät 48 prosenttia, kun fossiiliseen raaka-aineeseen perustuva muovi korvataan biopohjaisella muovilla.

Uusi pakkaus otetaan käyttöön laajasti. Pakkauksiin käytetyn fossiilisen muovin määrä vähenee uuden pakkauksen myötä noin 120 000 kiloa vuodessa.

– Vakuumipakattu jauheliha on suurimpia tuoteryhmiämme, Atrian pakkauskehityspäällikkö Jarmo Marttala kertoo.

Biopohjainen pakkaus on kalliimpi kuin fossiilisesta raaka-aineesta tehty. Tuotteen hinnoitteluun uusi pakkaus ei kuitenkaan vaikuta. Fossiilisten raaka-aineiden käytön vähentäminen on osa Atrian pakkausstrategiaa, joka tukee Atrian tärkeintä tavoitetta: hiilineutraalia ruokaketjua.

– Uusi pakkausmateriaali on yksi ratkaisuista, joilla pyrimme saavuttamaan hiilineutraalisuustavoitteemme. Monesti tällaiset kehitystyöt tuovat meille lisäkustannuksia. Olemme valmiita kantamaan tätä taloudellistakin vastuuta, Marttala sanoo.

Pakkausmateriaalin raaka-aine vaihtelee saatavuuden mukaan. Nyt se on suomalaista mäntyöljyä, mutta jatkossa se voi olla myös muuta uusiutuvaa raaka-ainetta. Muovinjalostajayritys tekee raaka-aineesta muovigranulaattia, josta valmistetaan pakkauskalvoa Valkeakoskella ja Nastolassa. Uudistuvan pakkauksen pakkausmateriaalista 60 prosenttia on biopohjaista.

– Pakkauksen hiilijalanjälki ja biopohjaisuus on monimutkainen asia, johon liittyy monia termejä. Haluamme olla mahdollisimman ymmärrettäviä ja selkeitä, joten pakkauksessa ohjataan Atrian verkkosivuille, josta kuluttaja pääsee lukemaan tarkemmin asiasta, Marttala sanoo.

Pakkauksen ominaisuudet eivät muutu muovin vaihtuessa. Pakkaus on yhtä kestävä kuin ennenkin, ja sen voi kierrättää muovinkeräyksessä.

Uudet pakkaukset tulevat kauppoihin helmi-maaliskuun vaihteessa.
 

Lisätietoja antaa pakkauskehityspäällikkö Jarmo Marttala, Atria Suomi Oy, puh. 040 748 4115, jarmo.marttala@atria.com.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen