Atria.com logo

Kolumni: Valmiimpaa arkea

27.9.2023
Ravintolat

Ravintolavuosi on ollut hyvä ja on lupa odottaa vauhdikasta ravintolasyksyä ja talvea. Vauhdin ylläpitämiseen tarvitaan kuitenkin oikeita ratkaisuja ja oikeaa suuntaa. Yksi tällainen ammattikeittiöalaa helpottava ja vauhdittava tekijä on yhä valmiimmat ratkaisut. Siltä sektorilta löytyy vielä yhdessä ratkaistavaa.

Entistä suurempi osa ruokailuista hoidetaan kodin ulkopuolella, sillä ulkona syöminen on monelle saavutettavissa olevaa arjen luksusta.

Kuluttajien kasvava kiinnostus ulkona syömiseen näkyy ravintoloissa. Entistä suurempi osa ruokailuista hoidetaan kodin ulkopuolella, sillä ulkona syöminen on monelle saavutettavissa olevaa arjen luksusta. Horeca-markkina on hyvässä vedossa. Kun foodservice-ala kasvaa, on kasvettava mukana. Olemme Atrialla kasvattaneet resursseja ja palkanneet lisää ihmisiä ratkaisutiimiimme voidaksemme tarjota yhä paremmin apua asiakkaillemme.

Yksi keskeisimmistä kehityssuunnistamme Atrialla on arkea monin tavoin helpottavat valmiimmat tuotteet ja ratkaisut.

Entistä valmiimmille ratkaisuille on oikeasti kysyntää. Yksi keskeisimmistä kehityssuunnistamme Atrialla on arkea monin tavoin helpottavat valmiimmat tuotteet ja ratkaisut. Mutta mitä valmiimpi oikeastaan tarkoittaa: leikattua, kypsennettyä, maustettua, vai kokonaista konseptia? Tarjoamme nyt jo laajasti laadukkaita vaihtoehtoja. Tulevaisuus näyttää, mikä lähtee vetämään, ja tätä haluaisimme miettiä asiakkaidemme kanssa.

Maailmaa ja keittiöitä on rakennettu valmiimmiksi kehityksellä, toisaalta asenteilla. Tasalaatuiset, maukkaat ja hyvin säilyvät tuotteet taataan kyllä teknisellä osaamisella, mutta myös sillä, että tuotteet ovat uskottavia ja ammattilaisten hyväksymiä. Maistaessani itse ensimmäistä kertaa valmiiksi maustettuja uutuustuotteitamme, kuten valkosipuli-persilja-kananfileetä, ajattelin, että oikeasti hyvää, on helppo myydä. Nyt olemme todella onnistuneet. Ison tekijän etu on volyymi: keskitetty tuotanto on tehokasta, mikä on puolestaan asiakkaidemme ja edelleen kuluttajien eduksi. Alalla tarvitaan laatua, mutta myös laadukkaita edullisemman hintaluokan vaihtoehtoja.

Alalla tarvitaan laatua, mutta myös laadukkaita edullisemman hintaluokan vaihtoehtoja.

Yksi kasvua rajoittava haaste on ravintoloiden yhä jatkuva henkilökuntapula. Olemme kantaneet kortemme kekoon, kun Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelma on tukenut kovia keittiöammattilaisia jo 20 vuotta. Tätä työtä teemme jatkossakin.

Koemme Atrialla sekä velvollisuudeksemme että etuoikeudeksemme olla mukana luomassa tulevaisuuden keittiöammattilaisten menestystarinoita ja elämyksiä ravintoloiden asiakkaille. Jatketaan hyvää kehitystyötä parhaimpien ratkaisujen eteen.

Erinomaista ravintolasyksyä!
Kim Westerling

Kirjoittaja on Atria Foodservicen myyntijohtaja.

Lue myös:
Tuotekehitys hakee yhteistä voittoa
Atrian asiakas- ja sidosryhmälehti Hyvä Ruoka 2/2023

Jaa