Atria.com logo

Harjoittelu Atrialla kasvatti intoa tehdä töitä suomalaisessa elintarvikeketjussa

18.4.2024
Atrialaiset Osaajat Blogit

Opiskelen kolmatta vuotta Helsingin yliopistossa elintarviketalouteen ja kulutukseen erikoistuneessa kandiohjelmassa. Kandiopintojeni viimeisen kevään ajan olen suorittanut korkeakouluharjoittelua Atrialla. Atrialla olen toiminut osana infotiimiä, jossa työskennellään paljon markkinatiedon ja kuluttajatutkimuksen parissa tuottaen monipuolista tietoa yrityksen sisällä eri organisaatioille.  

"Yrityksessä kiehtoo erityisesti halu edistää, kehittää ja varmistaa kotimaista ruoantuotantoa sekä ylläpitää vastuullista ja monipuolista liiketoimintaa"

Kiinnostukseni Atriaa kohtaan heräsi jo muutama vuosi sitten aloittaessani elintarvikealan opinnot. Yrityksessä kiehtoo erityisesti halu edistää, kehittää ja varmistaa kotimaista ruoantuotantoa sekä ylläpitää vastuullista ja monipuolista liiketoimintaa. Harjoittelun kautta olenkin saanut ymmärrystä elintarvikealan yrityksen vastuullisesta tuotannosta, moniulotteisesta liiketoiminnasta sekä kuluttajaläheisestä markkinoinnista. Nämä ovat antaneet hyviä eväitä myös tuleville maisteriopinnoilleni. 

Uutta ymmärrystä elintarvikealasta 

Infotiimissä olen päässyt osallistumaan erilaisiin projekteihin ja toteuttamaan kuluttajatutkimusta alusta alkaen. Parasta harjoittelussa on ollut uuden oppiminen ja tiedon kartuttaminen elintarvikealasta, tutkimustyöstä ja markkinoinnista. Vierailut tehtaalla sekä esimerkiksi possutilalla ovat antaneet ymmärrystä siitä, millaista toiminta työn ytimessä tuotanto- sekä tilatasolla oikein onkaan. Harjoittelu on myös tuonut ymmärrystä elintarvikealan erilaisista toimihenkilötehtävistä, ja useat keskustelut osaavien kollegojen kanssa ovat tuoneet näkemystä siitä, millaista monipuolista tietotaitoa elintarvikealalla toimiminen vaatiikaan. 

Ennen korkeakouluharjoittelua en osannut kuvitella, miten pitkälle elintarvikealan yrityksissä mennään erilaisten toimintojen osalta. Näin jälkeenpäin ajateltuna sekä asioista hitusen enemmän ymmärtävänä olen oivaltanut, millainen merkitys niillä pienimmilläkin asioilla on, kun tuotetaan ruokaa ja elintarvikkeita aina pellolta ihmisten ruokapöytään saakka. Juuri tällaiset opit yhdessä alan tuntemuksen kanssa olivat sellaisia asioita, joita havittelinkin korkeakouluharjoittelultani. 

"Näin jälkeenpäin ajateltuna sekä asioista hitusen enemmän ymmärtävänä olen oivaltanut, millainen merkitys niillä pienimmilläkin asioilla on, kun tuotetaan ruokaa ja elintarvikkeita aina pellolta ihmisten ruokapöytään saakka."

Atrialla työskentelee huikea porukka ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä, joiden joukkoon on ollut helppo tulla mukaan. Harjoittelun suorittaminen tällaisessa ympäristössä alan johtavassa yrityksessä onkin ollut ilo ja kunnia, sillä se on tarjonnut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä elintarvikealan monipuolisuutta. Harjoittelu on kasvattanut yhä enemmän halua ja intoani työskennellä tulevaisuudessa suomalaisen ruokajärjestelmän parissa!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Jenna Vento

Jenna Vento on ollut keväällä 2024 korkeakouluharjoittelijana Atrian infotiimissä. Hän on ylpeä atrialaisesta intohimosta suomalaiseen ruuantuotantoon, ja haluaisikin kehittyä elintarvikealan asiantuntijaksi opintojensa ja harjoittelukokemuksen innoittamana.
Aurinko ja ulkoilu metsässä saavat Jennan hymyilemään. Hän rentoutuu erilaisia joukkueurheilulajeja harrastamalla. Porukassa tekeminen on parasta! Jenna onkin hyvä tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
Jennan ruokabravuuri on kanan rintafileet kasviksilla ja itse tehdyillä lohkoperunoilla. Kiireisen arjen keskellä hän luottaa aina hyvään ja nopeaan pasta bologneseen.

Lue kirjoittajan muita blogeja