Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 08.4.2024

Kesällä uppoudutaan grillauksen maailmaan: Atrian uutuusherkkuja ja grillikauden trendejä

Grillikausi on Suomen suurin ruokasesonki, joka on juurtunut syvästi suomalaisen kulttuuriin. Suomalaisen grillauskulttuurin taustalla on tarve, toive ja halu pysähtyä. Grillaaminen mahdollistaa hetkeen tarttumisen sekä tilaisuuden olla ja nauttia – taaten grillaamiselle pysyvän aseman osana suomalaista ruokakulttuuria. 

Tänäkin kesänä Atria tuo suomalaisten grilleihin raikkaita uutuuksia. Grillaaminen tuodaan jokaisen grillausmielisen ulottuville Atrian uusissa video-ohjeissa, jotka kulkevat mukana puhelimen näytöllä grillinkin äärelle. Ohjeisiin pääsee suoraan Atrian uutuuspakkauksista löytyvän QR-koodin kautta. Selkeistä ohjevideoista löytyy niin resepti-ideoita kuin käytännön vinkkejä, jotka takaavat onnistuneen grillauskokemuksen kaiken tasoisille kokkaajille.

Välimeren makuja ja grillikesän klassikoita

Uudet kokemukset, elämykset ja makumatkat ovat grillikauden ydin. Tämän kesän uutuusmakuihin kuuluu niin grillikesän klassikoita kuin välimerellisiä herkkuja. Inspiraation puute iskee grillaajiin tyypillisesti grillikauden ollessa kuumimmillaan* – Atrian monipuolinen ja maistuva uutuusvalikoima kantaa laatutietoisimmankin grillaajan koko kesän läpi.

Tärkeää on, että jokaiselle löytyy jotakin – Atrian uudet Grilliduot sisältävät possua ja kanaa kahtena erilaisena makuparina. Tsastikilla maustettu kanan sisäfile ja saslik yoghurt flavour -paistileike tuovat grilliin välimeren tuntua. Kanan hot honey -paistileike ja caramel-grillipekoni tarjoavat grillikesään myös perinteisempiä makuja.

Grillaajat arvostavat siistinä pysyvää grilliä, mihin kätevän ratkaisun tarjoavat maukkaat ja mureat pintamaustetut possun ranch-fileepihvit. Possupihvien kasvavaan suosioon vastaa myös kunnon pihvin ystäville sopiva pintamaustettu possun ulkofileepihvi steakhouse, joka mehukkaalla makurasvallaan maistuu varmasti.**

Atrian possu-, nauta- ja kanauutuudet kesän grillihetkiin:

 • Atria Possun Fileepihvi Ranch 320 g
 • Atria Possun Minuuttifilee Black Pepper 260 g
 • Atria Possun Ulkofileepihvi Steakhouse 200 g
 • Atria Possun Sisäfileevarras Greek Style 460 g
 • Atria Takuumurea Naudan Petite Tender 400 g
 • Atria Grilliduo Kanan Sisäfile Tzatsiki & Paistileike Sasilk Yoghurt Flavour 650 g
 • Atria Grilliduo Kanan Paistileike Hot Honey & Grillipekoni Caramel 650 g
 • Atria Kanan Minuuttifilee Välimeri 720 g
 • Atria Kanan Paistileike Ranch & Crème Fraiche Flavour 450 g

Uutta Jyväbroilerilta laadukkaimman grillikanan ystäville

Kauralla kasvanut Jyväbroiler on varma valinta laadun ystäville. Mehevä kesäherkku sopii sellaisenaan grilliin tai kesän raikkaisiin kanasalaatteihin. Jyväbroiler Sitrus-Rakuuna fileepihvit ovat tuoreilla yrteillä maustettuja ja käsin pakattuja – ilman turhia marinadeja.

Jyväbroiler-uutuus kesän kanaherkutteluun:

 • Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Sitrus-Rakuuna 380 g

Kesän maistuvimmat makkarahetket

Makkara ja sinappi sopivat yhteen kuin kesä ja grilliruoka. Vuodesta toiseen suomalaisten grilleissä kypsyy makkaraa, joka kuuluu suomalaiseen grillikauteen nyt ja tulevaisuudessa.*** Atria Artesaani Perinteinen Makkara saa tänä kesänä mausteisemman tuoteparin maukkaan paprikan ja chilin yhdistelmästä. Wilhelm-tuoteperhe täydentyy 19 senttimetriä pitkillä 91% lihapitoisuuden Wilhelm Hujoppi -nakeilla, jotka sopivat tänäkin kesänä trendikkäiden hodarien väliin.* Wilhelm Jack & Pepper on lihaisten makkaroiden ystäville varma herkku, jossa yhdistyy suomalaisten rakastama juustoisuus ja pippurisuus.****

Atria Artesaani- ja Wilhelm-makkarauutuudet grillikauteen:

 • Atria Artesaani Mausteinen Paprika-Chili Makkara 240 g
 • Atria Wilhelm Hujoppi 330 g
 • Atria Wilhelm Jack & Pepper 350 g

Lisukkeet grilliaterian viimeistelyyn

Grilliaterian kruunaavat maistuvat lisukkeet. Nopeaa, helppoa ja raikasta lisuketta grillissä paistuneiden herkkujen kylkeen saa tänä kesänä Mustapippuri Grillisalaatista. Herkullisen juustoiset Kesäjuurekset tuovat pehmeän täyteläistä makumaailmaa täyttävämpien grilliruokien kylkeen. 

Atrian uutuudet grilliruoan kylkeen:

 • Atria Grillisalaatti Mustapippuri 350 g
 • Atria Kesäjuurekset 450 g

Virkistäviin välipalahetkiin

Nopean ja täyttävän välipalan voi napata matkaan tänä kesänä Street Food Pekonipaninin muodossa. Suomalaista pekonia täydentää Valion Kippari-savujuusto ja kuohkea kiviuunissa paistettu ciabatta. Samettisen pehmeä Porkkana-Inkiväärikeitto on piristävä ja raikas vaihtoehto helpottamaan arjen ruokailuja.

Atrian helpot ja maistuvat valmisruokauutuudet:

 • Atria Street Food Pekonipanini Savujuusto 220 g
 • Atria Samettinen Porkkana-Inkiväärikeitto 300 g

Helppoutta makeisiin herkkuhetkiin

Kaakao-vadelma rahkaohukaiset ovat runsasproteiininen ja terveellinen välipala, joka maistuu milloin tahansa. Kun haluat kruunata aterian makeilla herkuilla, rahkaohukaiset voi tuunata myös helpoksi jälkiruoaksi jäätelöllä, hillolla tai tuoreilla marjoilla.

Atrian rahkaohukaisuutuus huolettomaan herkutteluun:

 • Atria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380 g

Tutustu Atrian kesän kaikkiin uutuustuotteisiin tästä linkistä.

Lataa kuvat ja tuotekuvat täältä.

Lisätietoa uutuustuotteista antaa markkinointipäällikkö Maria Orassaari, Atria Suomi Oy, maria.orassaari@atria.com, puh. 050 560 2282
 

Lähteet:
*Grillauksen nykytila ja tulevaisuus, Frankly Partners (10/23)
**Atria Grillauksen konseptitutkimukset, Monitor Ruoka 2023/Kantar Finland Oy, (10/22, 05/23, 10/23)
***Grillaustutkimus, Iro Research Oy (08/23)
****Wilhelm makuideat, Cambri (12/23)

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen