Atria.com logo

Näin luomme Atrialle uudenlaista laatukulttuuria

28.3.2024
Atrialaiset Osaajat Näköaloja ruokaan -artikkelit

Käynnistimme viime vuonna laatukulttuurin kehitystyön, johon tuli mukaan atrialaisia eri puolilta taloa. Perustimme Laatulähettiläiden ryhmän, joka alkoi työskennellä innolla. Kun eri taustoista tulevat ihmiset ajattelevat yhdessä, syntyy laatuun aivan uudenlaisia näkökulmia.

Laatutyötä on tehty Atrialla aina, mutta usein on keskitytty vain tuotteiden laatuun. Nyt laatuajattelua on haluttu laajentaa joka puolelle taloa ja osaksi jokaisen osaston tekemistä. Laatujohtaja Seija Pihlajaviidan johdolla aloitettu laatukulttuurimatka alkoi keväällä 2023.

– Rekrytoimme kolmisenkymmentä Laatulähettilästä. Heidän tehtävänsä on viedä eteenpäin laatuasioita. Kokoonnumme työpajoihin, joissa on käyty hyvin avointa ja syvällistä keskustelua, kertoo Seija Pihlajaviita.

– Työpajoissa on käynyt selväksi, että laatu on lähellä atrialaisten sydäntä ja olemme tärkeällä asialla.

"On tärkeää saada jokaisen atrialaisen ääni kuuluviin, koska meistä jokaisella on merkitystä laadun kehittämisessä." 

Laatulähettiläät ovat kehittäneet uudenlaisia toimintamalleja, joiden tarkoitus on lisätä osastojen välistä kommunikaatiota. Lähettiläät ovat myös käyneet laatukeskusteluita omilla osastoillaan.

– Laatulähettiläät ovat nostaneet esiin asioita, jotka ovat saaneet meitä katsomaan laatua aivan uudesta näkövinkkelistä. Laatulähettiläiden aloitteesta Atrialla toteutettiin laatukysely koko henkilökunnalle.

 – Laatutyö on jatkuvaa, ja kulttuurinmuutos vie aikansa. On tärkeää saada jokaisen atrialaisen ääni kuuluviin, koska meistä jokaisella on merkitystä laadun kehittämisessä, Pihlajaviita sanoo.

Laatukulttuurin kehitystyöhön tuli lähes 60 hakemusta. Näiden joukosta valittiin 30 Laatulähettilästä. Tähän mennessä eri osastoilla on käyty kymmeniä laatukeskusteluja. 

Terveisiä Atrian Laatulähettiläiltä: 

 • "Meidän olisi hyvä olla enemmän yhdessä. Kun erilaisissa tehtävissä työskentelevät ihmiset löytävät toisensa, monipuoliset ajatusmaailmat yhdistyvät."
  – Laatulähettiläs Tomi Kivistö-Rahnasto
 • "Kun puhumme laadusta, puhumme usein tuotteen laadusta. Se on toki tärkeää. Pitäisikö meidän kuitenkin miettiä myös, miten kohtaamme toisemme työyhteisössä?"
   – Laatulähettiläs Johanna Rantamäki
 • "Kiireen keskelläkin voimme huomioida toisiamme muutamalla positiivisella sanalla tai eleellä. Onnistumisia tapahtuu joka päivä, ja meidän kannattaa iloita niistä."
  – Laatulähettiläs Kirsi Korpela
 •  "Todellisia kehitysehdotuksia voi tehdä kuka tahansa meistä. Laatutyön peruskysymys on, voinko itse kehittää laatua omassa työssäni."
  – Laatulähettiläs Niko Halonen
 • "Ilahdun usein kuullessani talon ulkopuolisilta, miten hyvä maine Atrialla on. Pidetään tästä kiinni myös talon sisällä. Jokaisella yksityiskohdallakin on merkitystä."
  – Laatulähettiläs Maria Hammarberg
 • "Harjoitellaan yhdessä positiivisen palautteen antamista. Onhan se ylivoimaisesti paras tapa saada meidät kaikki pyrkimään parhaimpaamme. Innostetaan toisiamme palautteella, joka tuntuu sydämessä asti."
  – Laatulähettiläs Petri Koivisto
 • "Meidän pitäisi muistaa sanoa toisillemme: Sinä olet minulle tärkeä työkaveri ja sinä teet hyvää työtä!"
  – Laatulähettiläs Unnukka Heinäheimo

Jaa