Ohjeet tuotantoon tulevalle

Ennen töiden aloitusta

 

Elintarviketeollisuudessa tuotantoympäristössä työskenteleviltä vaaditaan lakisääteisesti salmonellatodistus, tartuntatautilain mukainen terveydentilan selvitys ja hygieniaosaamistodistus. Lue huolellisesti alla oleva ohjeistus, jotta aloituksesi meillä sujuu mutkattomasti.

1. Salmonellatodistus

Saat näytettä varten välineet alla olevan paikkakuntakohtaisen ohjeen mukaan. Toimi pakkauksen ohjeiden mukaan ja vastaus näytteestä tulee suoraan Atrialle. Salmonellatodistuksen voit hankkia myös omakustanteisesti. Toimita tällöin todistus ensimmäisenä työpäivänä esihenkilöllesi. Vie näyte viipymättä, sillä ilman tätä todistusta et voi aloittaa työskentelyä Atrialla.

2. Tartuntatautilain mukainen terveydentilan selvitys

eli todistus soveltuvuudesta elintarviketyöhön

 

Elintarviketyössä oleva ei saa sairastaa yleisvaarallista tartuntatautia ja käsien ihon tulee olla terve. Todistuksen saat esim. aikuisneuvolasta tai terveyskeskuksen terveydenhoitajalta. Varmista, että sinulla on oikeanlainen todistus ja se on tehty elintarviketyötä varten. Toimita todistus ensimmäisenä työpäivänä esihenkilöllesi. Huomioithan, että ilman tätä todistusta et voi aloittaa työskentelyä Atrialla. (Jos olet työskennellyt meillä aikaisemmin ja toimittanut meille jo tartuntatautilain mukaisen selvityksen terveydentilasta, uutta todistusta ei tarvita.)

3. Hygieniaosaamistodistus

(ei koske Kuopion Best-In)

 

Hygieniaosaamistodistus tulee hankkia omalla kustannuksella ennen töiden alkamista. Todistuksen saatuasi, toimita se esihenkilöllesi. Hän ottaa todistuksesta/kortista kopion ja palauttaa alkuperäisen sinulle. (Jos olet työskennellyt meillä aikaisemmin ja toimittanut meille jo hygieniaosaamistodistuksesi nähtäväksi, ei todistusta tarvitse tuoda uudelleen.)

 

 

Tutustu meihin jo etukäteen tämän perehdytysmateriaalin avulla:

Atrian perehdytyskurssit tuotannon työntekijöille (apprix.fi)

Ensimmäisenä työpäivänä


Verokortti

Atrialla työnantaja saa jatkossa kaikki ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti, verottajan ohjeistuksen mukaan verokortteja tai muutosverokortteja ei tarvitse toimittaa tai esittää työnantajalle. Verokortteja ei tule toimittaa palkanlaskentaan, ellei sitä erikseen palkanlaskenta työntekijältä pyydä.

 

Henkilöllisyystodistus

Ota ensimmäisenä päivänä mukaasi henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti), jota vastaan sinulle luovutetaan kulkunappi. Jos et ole EU-kansalainen, ota myös työlupa mukaan ja näytä se esihenkilöllesi.

 

Saapuminen

Alta löydät paikkakuntakohtaiset saapumisohjeet tuotantolaitosyksiköiden osalta. Seinäjoen ja Helsingin toimistoille saavutaan käyntiosoitteen avulla.