Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 15.9.2014

Atrian Ruokaryntäys tutustuttaa suomalaislapset terveelliseen ruokavalioon

Atria on julkaissut uuden lapsille suunnatun ravitsemuspelin, Ruokaryntäyksen. Julkaistavan pelin tavoitteena on tarjota oivalluksia monipuolisen ruokavalion tärkeydestä ja tutustuttaa lapset uudistuneisiin ravitsemussuosituksiin. Pelin julkaisun myötä Atria haluaa kokeilla uusia kanavia ja tapoja olla vuorovaikutuksessa kohderyhmien kanssa. Pelin suunnitteluun ja toteutukseen on osallistettu joukko osaajia talon ulkopuolelta. Ruokaryntäys pelin toteutuksesta vastaa palkittu oululainen pelitalo LudoCraft ja pelin idea pohjautuu Atrian vuosi sitten järjestämän pelisuunnittelukilpailun voittajaehdotukseen.

Ruokaympyrä ja valtakunnalliset ravitsemussuositukset uudistuivat vuoden alussa. Vastuullisesti toimiva Atria haluaa tukea suomalaisten lasten hyvinvointia monipuolisen ruokavalion ja ruokarytmin tärkeyttä korostavan pelin avulla.

”Pelissä uudet ravitsemussuositukset tulevat lapsille tutuiksi helpolla ja yksinkertaisella tavalla. Samalla kannustamme nuoria ja lapsia huolehtimaan hyvinvoinnistaan, jossa ravitsemus on olennainen osa yhdessä liikunnan ja unen kanssa”, kertoo Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja.

Atria kehittää vuorovaikutusta kohderyhmien kanssa ja kokeilee uusia interaktiivisia tapoja viestiä. Pelillistämisen kautta tapahtuvalla opetuksella ja oppimisella lapsille voidaan viestiä heille luontaisessa ympäristössä. Pelin elämyksellisyys ja virtuaaliset ominaisuudet osallistavat ja innostavat oppimaan.

Peli on luonnollinen tapa lapselle oppia uutta

Peli on lapsille mielenkiintoa herättävä ja innostava ympäristö tutustua kaikkeen uuteen, tässä tapauksessa niinkin haasteelliseen asiaan kuin ravitsemukseen. Lisäksi pelin elämyksellisyys auttaa lapsia oivaltamaan ravinnon merkityksen hauskalla ja opettavaisella tavalla.

Opettavan puolen lisäksi Atria halusi nostaa esille Suomessa vahvasti kasvavaa pelialan osaamista osallistamalla korkeakouluopiskelijat pelin suunnitteluun suunnittelukilpailun kautta.

”Kaikkea työtä peliprojektin parissa emme ole tietenkään tehneet itse. Opiskelijat sekä pelitalo ovat ansiokkaasti olleet avaintekijöitä yhteistyössä Ruokaryntäyksen toteuttamisessa”, Kortesoja jatkaa.

Ruokaryntäys perustuu Atrian järjestämän Terve, Peli! -pelisuunnittelukilpailun voittajien, Kajaanin Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Miikka Ketosen ja Veli-Matti Korhosen ideaan. Peli valittiin vuoden alussa voittajaksi valtakunnallisessa äänestyksessä.

Peliä pääsee pelaamaan Atria Kokkaamossa osoitteessa http://www.kokkaamo.fi/ruokaryntays/.


Lisätiedot: Hanne Kortesoja, viestintä- ja IR-päällikkö, Atria Suomi Oy, hanne.kortesoja@atria.fi, puh.
0400 638 839


Jaa

Takaisin uutishuoneeseen