Atria.com logo

Ensikohtaamisen muistaa aina

13.9.2017
Henkilöstö Kesätyö

Muistele ensimmäistä työpäivääsi.

Olet täysin uudessa ympäristössä, uusien ja outojen ihmisten keskellä; jännittää ja mietityttää, koska niin kaikki uudet asiat aina tekevät. Se on luonnollista.

Tapaat uusia ihmisiä, opit uusia toimintatapoja ja otat mallia muista. Painat mieleesi työkaveriesi sanoja, eleitä ja sen, miten he hoitavat täällä asiansa. Ensikohtaaminen on usein se, mikä jää vielä pitkälle mieleen. Se, miten opettelet jonkun asian ensimmäisen kerran, luo pohjan pitkälle tulevaisuuteen.

Mitä jos ensikohtaamisesi on negatiivinen – tai alat tehdä jotain asiaa heti väärin? Vahingot ovat kauaskantoisia, se on selvää.

Sen takia meillä on Atrialla työnopastajia, että kaikki sujuisi ensimmäisen työpäivän ensimmäisestä minuutista alkaen niin kuin pitäisi.

Haluamme varmistaa, että tuoreet työntekijämme saavat asianmukaisen työnopastuksen, heidät toivotetaan tervetulleeksi taloon iloisin mielin. Työnopastajat perehdyttävät uusia työntekijöitä tehtäviinsä vähintään kahden viikon ajan. He ovat koko tuon ajan työntekijän seurassa ja opastavat häntä niin työnteossa, työturvallisuudessa kuin kaikissa muissakin mahdollisissa asioissa, jotta työntekijä oppii tuntemaan työtehtävänsä ja Atrian toimintatavat. Työnopastaja on siis roolimalli, jonka jokaisella sanalla, eleellä ja teolla voi olla vaikutus uuden työntekijän ajatukseen ja työhön Atrialla.

Tehtävä on haastava ja kiehtova. Uusia ihmisiä on aina mielenkiintoista tavata, mutta kaikkia ei voi perehdyttää työhön samalla tavalla. Ihmiset ovat erilaisia ja jonkun kanssa on hyvä toimia ja keskustella eri tavalla kuin jonkun toisen. Tämä on hyvä kaikkien pitää mielessä, ja on ollut mahtavaa huomata, että olemme tässä myös onnistuneet. Eivät vain työnopastajat, vaan kaikki atrialaiset. 

Tämä selviää Atrian kesätyöntekijäkyselyn tuloksista. Kesätyöntekijämme ovat jälleen kokeneet olonsa hyväksi Atrialle, mikä on monen tekijän summa: he ovat viihtyneet niin työtehtävissään kuin koko työyhteisössämme.

Siitä kiitos kuuluu meille kaikille. Olemme jälleen näyttäneet uusille työntekijöillemme, kuinka hyvä paikka Atria on tehdä töitä.

Tutustu Atriaan työnantajana!

Jaa