Broiler-tuotanto

Atrian broileriketjussa on noin 90 perhetilaa. Tilat sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla, Nurmon ja Sahalahden teurastamoiden läheisyydessä.

 

Jokaisella tilalla on oma tarinansa. Myös laitteet ja tekniikka voivat olla erilaisia. Yhteistä on vastuullinen toiminta: Se näkyy muun muassa siinä, että päivittäiset askareet ovat hyvin samanlaiset joka tilalla. Broilereista huolehditaan yhteisesti sovitulla tavalla. Se takaa kuluttajille hyvät ja maukkaat sekä turvalliset broilerituotteet mutta myös hyvän elämän broilerille.

 

Broilereiden vanhempaispolvi tuodaan päivän vanhoina untuvikkoina Suomeen. Emonuorikoita kasvatetaan noin 18-viikkoisiksi nuorikkokasvatukseen erikoistuneilla tiloilla, joista linnut siirretään munittamoon.

 

Munittamosta emojen munat kuljetetaan hautomoon, jossa munia haudotaan noin 21 vuorokautta. Kuoriutuneet untuvikot kuljetetaan tiloille turvallisissa, puhtaissa ja kuljetusta varten rakennetuissa laatikoissa, lämpötilakontrolloiduissa kulkuneuvoissa.

 

Broilerit teurastetaan noin 5–6 viikon ikäisinä. Broilereiden kuljetusmatkat teurastamolle ovat lyhimmillään kymmenestä minuutista puoleentoista tuntiin. Broilerit kasvavat vapaina turve- tai kutterinlastupehkun päällä avarissa halleissa.

Broilereiden rehut ja ruokinta

Broilereilla on vapaa ruokinta, toisin sanoen ne syövät juuri sen verran ja juuri niin usein kuin niillä itsellään on tarvetta. Juoma- ja ruokintalaitteet sijaitsevat hallissa pehkun päällä tai ritilätasoilla. Kaikki broilerit mahtuvat yhtä aikaa ruokailemaan ja juomaan.

Broilereille syötetään sopivassa suhteessa kokoviljaa sekä teollisesti valmistettua rehua, joka on suunniteltu broilerien terveyttä silmällä pitäen. Teollinen rehu valmistetaan kotimaisesta viljasta ja sitä täydennetään valkuais-, kivennäis-, hivenaine- ja vitamiinikomponentein. Kokovilja lisätään rehuun tilalla ja se tulee omalta tilalta tai lähialueen viljelijöiltä.

Haluatko tietää lisää?

Eläinten kestävä ruokinta

Eläinten rehustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa merkittävästi eläinten hyvinvoinnin ja alkutuotantoketjun kannattavuuden ohella myös tuotannon ympäristövaikutuksiin.

Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvoinnista huolehditaan valvotusti Atrian koko ruokaketjussa. Käytössämme on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen dokumentoitu terveydenhuoltojärjestelmä, joka keskittyy eläinten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ennakoidusti.

Atrian perhetilat

Yhdessä tilallistemme kanssa pidämme huolen, että valmistamamme ruoka on aina ympäristöä ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen tuotettua, maukasta ja puhdasta. Kun näet pakkauksen kulmassa tilan nimen, se kertoo paljon enemmän kuin vain paikan mistä ruoka on tullut. Se kertoo, että ruoan on tehnyt perhe, joka tekee päivittäin töitä sen eteen, että suomalaista ruokaa on saatavilla joka päivä.