Kalkkunantuotanto

Atrian kalkkuna on aina suomalaista, suomalaisilla sopimustiloilla kasvanutta laadukasta kalkkunaa. Kalkkunantuotantoa harjoittaa suomessa Länsi-Kalkkuna Oy, jolta Atria hankkii kaiken käyttämänsä kalkkunanlihan. 

 

Kalkkunat kasvatat vapaana ja saavat toteuttaa lajinmukaista käyttäytymistä pehkua kuopsutellen ja kylpien. Raikasta vettä ja rehua on koko ajan saatavilla. Kalkkunat syövät oman tilan viljaa ja ruokavaliota täydentävät puhtaat korkealaatuiset tehdasrehut. Yöksi hallista sammutetaan valot ja kalkkunat saavat nukkua normaalit 8-10 tunnin yöunet.

 

Suomessa syntyneet ja kasvaneet kalkkunat ovat monelta osin poikkeuksellisen hyvässä asemassa. Ennaltaehkäisevän tautivastustustyön vuoksi linnut ovat ensiluokkaiset terveitä ja lääkitysten käyttö on hyvin vähäistä. Hyvä terveystilanne ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys vaan se on vaatinut pitkäjänteistä työtä jota edelleen jatketaan. Viime kädessä hyvä terveystilanne on ammattitaitoisten isäntien ja emäntien erinomaista päivittäistä rutiinien hallintaa tuotantotiloilla. Siipikarjan salmonellavapaus on kansallinen ylpeydenaihe, mutta myös päivittäinen turva kuluttajalle.