Atria.com logo

Ansaittu paikka ihmisten ruokapöydissä

08.11.2019
Vastuullisuus Henkilöstö

Aloitan tunnustuksella. Olen People Person. Minulle on tärkeää, miten ihmiset ympärilläni voivat – onko kaikilla hyvä fiilis, hyvä mieli. Voimaannun ja saan virtaa ihmisten kohtaamisista. Minä nyt vain kerta kaikkiaan pidän ihmisistä! 

Tein aiemmin töitä aluekehittämisen parissa. Kyseisessä työssä vierähti kymmenisin vuotta ja tässäkin työssä minusta oli aina kyse ihmisistä. Alueiden vetovoiman ja pitovoiman käsitteet olivat kiehtovia. Erityisesti kun sitä tarkasteltiin nimenomaan siltä kantilta, missä ihmiset viihtyvät, missä haluavat elää ja millaista elämää kukin tahtoi itselleen rakentaa. Alueiden menestys oli ja on aina sidoksissa ihmisiin.

Pari vuotta sitten tullessani töihin Atrian HR-tiimiin, astuin oman alueeni isoimman yksityissektorin työnantajan palvelukseen. Suurimman, kansainvälisimmän ja alallaan edelläkävijän.  Yrityksen, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden päähän. Aluekehittäjä ja People Person minussa tunsi suurta ylpeyttä.

Sain työpaikan yrityksessä, joka työllistää pari tuhatta ihmistä pelkästään täällä Seinäjoella. Konsernitasolla työllistämme lähes 4500 Pohjoismaissa, Virossa ja Venäjällä. Alueen nuorille voimme tarjota yli 600 kausityöpaikkaa erittäin kilpailukykyisellä palkalla, hyvillä työvuoroilla ja henkilöstöeduilla joka vuosi.
Meillä on työpaikkoja huippuosaajille; nuorille ja konkareille sekä alkutuotannossa että monipuolisesti ns. T -osastoilla tuotannossa, taloudessa, tuotekehityksessä, tietohallinnossa ja tekniikassa, M-osastoilla eli myynnissä ja markkinoinnissa, L-osastoilla laadun toiminnoissa ja laboratoriossa, H-osastoilla eli henkilöstötoiminnossa ja henkilöstöravintoloissa. Atrialla voi rakentaa urapolkua  kesätyöntekijästä asiantuntijaksi, esimieheksi ja johtajaksi – kansallisesta osaajasta kansainväliseksi huippuammattilaiseksi. 

Kaltaiselleni People Person -tyypille on onni työskennellä yrityksessä, jossa ihmisiin satsataan ja jossa ihmisistä välitetään. Teen töitä ruokatalossa, jolle ainoastaan tämä hetki ei ole merkityksellinen, vaan joka tähtää olemaan tulevaisuudessakin täällä – menestyvänä, onnistuvana ja edelleenkin ihmisistä välittävänä. Arvostan yrityksemme menestystä ruokatalona, joka ei tavoittele pikavoittoja, vaan joka haluaa olla rakentamassa myös hyvää huomista. Hyvää huomista rakennetaan kestävästi ja vastuullisesti. Tämä sen vuoksi, että Atrialla töissä olevilla ihmisillä tulevaisuus olisi valoisa ja että ihmiset, joille teemme ruokaa, voivat hyvin ja saavat nauttia suomalaisesta maukkaasta, puhtaasta ja turvallisesta ruoasta tulevaisuudessakin. 

Arvostan yrityksemme menestystä ruokatalona, joka ei tavoittele pikavoittoja, vaan joka haluaa olla rakentamassa myös hyvää huomista.

Atrialla on yli 100-vuotinen perintö suomalaisten ruokapöydissä. Se on arvokas pitkäjännitteisyydellä, tinkimättömyydellä, ahkeruudella ja vahvalla osaamisella ja tahdolla ansaittu paikka, jossa luottamus on kaiken kulmakivi. 
Olla luotettava on yhtä kuin olla läpinäkyvä, avoin ja rehellinen. Vain rehtiydellä ansaitsemme olla läsnä ihmisten ruokahetkissä. Vain reiluudella, oikeudenmukaisuudella, huolta pitävällä ja kasvuun tukevalla toiminnalla ansaitsemme olla olemassa arvostettuna ja haluttuna työnantajana. 

Vain rehtiydellä ansaitsemme olla läsnä ihmisten ruokahetkissä.

Sadassa vuodessa ruoka-alalla on tapahtunut isoja muutoksia, kehitysloikkia useaan suuntaan. Haasteet tuottaa ruokaa eettisesti ja kestävästi puhtautta ja turvallisuutta alati vaalien ovat sparranneet meidän osaajia huippuunsa. Jos ja kun osaajia ei ole ollut aina omasta takaa, on haettu paras osaaminen ulkoa. Nälkä ja kyky ratkoa kompleksisia haasteita, saavuttaa erittäin kunnianhimoisia tavoitteita ruokatuotannossa raaka-aineista tuotekehitykseen, logistisiin  ja energiatuotannollisiin ratkaisuihin. Väitän, että olemme edelläkävijöitä monilla noista sektoreista.

Atria on tänään yli 100-vuotiaanakin utelias, kehittyvä ja uudelle avoin. Kokemukseen, osaamiseen nojaavana se on myös vakaa, turvallinen ja luotettava. Rohkeudella tarttua uuteen ja rohkeudella säilyttää toimiva vanha me atrialaisen ruokatalon ammattilaiset rakennamme ihmisille hyvää huomista 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tytti Isokangas

Tytti Isokangas työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ”hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, jolle Tytin sydän sykkii, on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Lue kirjoittajan muita blogeja