Atria.com logo

Mistä on kausityöntekijöiden työt tehty?

09.11.2022
Ravintolat Kauppa

Sesonkityöntekijöillä riittää tekemistä ja vastuutakin saa. Kaupan ja ravintolan kesätyöntekijöitä yhdistää ainakin se, että kun syödään ulkona, niin syödään jotain nopeaa. Hyvä ruoka voi olla myös helppoa – se jos mikä saa paremmalle mielelle.

1. Mikä sai hakemaan tähän työpaikkaan?
2. Mitä työnkuvasi pitää sisällään?
3. Mikä on ollut parasta työssäsi?
4. Syötkö itse usein ulkona tai ostatko ravintolaruokaa mukaan? Millaiset ravintolat ovat suosikkejasi?
5. Mistä sinä saat paremman mielen?

Miro_.jpg

MIRO SIPURA
kesätyöntekijä, Santa Fe, Lahti

1. Olen kokkialan opiskelija, olin Santa Fessä suorittamassa harjoittelujaksoa tämän vuoden alussa. Ennen harjoitteluni päättymistä ravintolassa, minulle tarjottiin töitä ja otin työn vastaan.

2. Työnkuva pitää sisällään kokkina ja keittiöapulaisena toimimista esimerkiksi ruokien esivalmistelemisen merkeissä.

3. Vaikka ne varsinaiset oikeat työtehtävätkin ovat mukavia, on parasta kuitenkin se seura, jossa töitä tehdään.

4. Ulkona tulee syötyä todella harvoin niin, että menisin kunnon ravintolaan istumaan ja nauttimaan. Enemmän suosin pikaruokaravintoloita, joista saa nopeasti ruoan mukaan. Mutta sen kerran, kun ravintolaan menen, valikoin jonkun hyvän burgerimestan.

5. Vaikka muuten päivän aikana ei hymyilyttäisi, niin kyllä aina hyvää ruokaa nauttiessa se nousee huulille. Kyllä ruoka, uni ja läheiset ovat hyvä kopla, niillä huonommatkin päivät paranevat.

Emma_IMG_4541.jpg

EMMA LATVALA
kausityöntekijä, Kurikka

1. Olin täällä Kurikan S-marketissa ensimmäistä kertaa viime kesänä. Sen jälkeen tulin joulun sesonkityöntekijäksi opettelemaan kassaa. Kirjoitin tänä vuonna ylioppilaaksi, joten kävin muutaman kuukauden lukulomalla, kunnes tulin taas töihin.

2. Tänä kesänä olen saanut paljon lisää vastuualueita. Teen täällä vähän kaikenlaista. Hoidan esimerkiksi paistoa, kassaa ja pullonpalautuskoneeseen liittyviä tehtäviä – kaikkea myyjän työhön kuuluvaa. Lisäksi asiakaspalvelu kuuluu päivittäiseen työhöni.

3. Parasta on ollut se, että on saanut uutta tekemistä. Tämä tuotteiden paistaminen on mukavaa ja erilaista tekemistä. Se, että saa tehdä itsenäisesti ja saa vastuuta, on mahtavaa.

Se, millaiseksi myyjän työnkuva on paljastunut, on ollut positiivinen yllätys. Vaihtelevat työajat ovat mukavia, ja on kiva, kun on vapaita keskellä viikkoa.

4. S-ryhmältä olen saanut muistamisia ja lahjakortteja, joten niiden avulla on tullut käytyä ulkona syömässä. Pidän ravintoloista, joissa on ulkopaikkoja ja terassi. Eikä aina tarvitse olla virallista. On hyvä vain, jos voi poiketa vaikka nopeastikin syömässä ja kun saa valikoida ruokaa monipuolisesta valikoimasta.

5. Parempi mieli tulee siitä, että ruoka on laadukasta ja sen hinta-laatusuhde on hyvä. Ylipäätään siitä, kun arkiruoka on helppo valmistaa.

Juttu on julkaistu Hyvä Ruoka 2/2022 -lehdessä.

Jaa