Atria.com logo

Hellästi hautuen tai rapeaa pintaa hakien

25.2.2023
Ruoka & tuotteet

Saunan kiukaalla folionyytissä paistettua Hiillosta, avotulella lämmitettyä lihapiirakkaa luonnossa reippailun välipalaksi tai Lempeän tulista Kanafileekeittoa termariin valmiiksi lämmitettynä. Hornet Hot Chili -siivet airfryerissä tai pinaattiohukaiset pannulla voissa paistaen. Atrian tuotteilla on monia eri lämmitystapoja.

”Atrian tuotteilla on monia eri lämmitystapoja.”

Asuuko sinussa kivikauden luolamies, joka hallitsee tulen käytön? Oletko jo kokeillut uusinta villitystä? Pakkasten paukkuessa ja energiansäästön puhuttaessa talouksissa lämpiää mahdollisuuksien mukaan takka, leivinuuni tai pönttöuuni. Viime syksynä somen keskustelupalstoilla ovat aktivoituneet kodin tulisijojen jälkilämpöä hyödyntävät kotikokkailijat. Myös eri takkoihin on saatavilla jos jonkinlaisia lisävarusteita ruuanvalmistusta helpottamaan. Periaatteessa lämpöä kestävä vuoka ja siihen päälle folio toimivat myös loistavasti.

pata-hiilloksella.jpg

”Lihapadan voi jättää hautumaan yön yli varaavaan takkaan ja seuraavan päivän ruoka on hautunut valmiiksi kuin itsestään.”

Erilaisten slow cooking -ruokien, kuten kiusausten, puurojen, karjalanpaistin tai joulukinkun paistaminen onnistuu hyvin takassa. Lihapadan voi jättää hautumaan yön yli varaavaan takkaan ja seuraavan päivän ruoka on hautunut valmiiksi kuin itsestään.

Myös kovempaa lämpöä vaativien ruokien, kuten pizzan, lämpimien voileipien tai vaikka ranskalaisten perunoiden ja nakkien paistaminen onnistuu hyvin — samoin lihakaalilaatikko ja Sitruuna-yrttimaustettu kokonainen Jyväbroiler.  Vähän harjoitusta se vaatii.

kana-kypsyy.jpg

”Myös kovempaa lämpöä vaativien ruokien paistaminen onnistuu hyvin.”

Varsinkin kokonaisen broilerin kypsentämisessä kannattaa käyttää apuna paistomittaria. Paistoaika riippuu siitä, kuinka monta pesällistä puuta on polttanut. Kokonainen broileri oli takassa tunnin ja vartin, liha-kaalilaatikko puolitoista tuntia. 

valmis-pata.jpg

Rohkeasti kokeilemaan!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Katri Vänskä

Katri Vänskä toimii Atrialla siipikarjan tuotekehittäjänä. Hänestä on hienoa saada muotoilla tuoteideasta lopullinen tuote kaupan hyllylle, ja hän arvostaa sitä laajaa atrialaista tietotaitoa, jota työn taustalla vaaditaan. Katrille hyvä ruoka on nautinto, samoin kuin luonnossa liikkuminen läpi vuoden. Perhe ja ystävät ovat Katrin elämän kivijalka. Arjen ruuanlaitto rytmittyy lasten harrastusaikataulujen mukaan, mutta viikonloppuisin Katri käyttää mielellään enemmän aikaa keittiössä. Takan käyttö ruuanlaitossa on talven bravuuri ja ruuanlaitto siinä palkitsee. Uudet ruoka- ja leivontareseptit testataan ja leipäjuuri odottaa aina Katrin jääkaapissa. Kesällä ruokia maustavat oman puutarhan yrtit.

Lue kirjoittajan muita blogeja