Atria.com logo

Hyvä ruoka edistää hyvinvointia

18.3.2024
Ruoka Ja Trendit Atrialaiset Osaajat Blogit

Globaalissa ravintolaketjussa työskennellyt Kasper Sjöholm sai kutsun palata kotimaisen ruoan äärelle. Nyt hän työskentelee Atrialla kehityspäällikkönä.

Sodexolta Atrialle elokuussa siirtynyt Kasper Sjöholm yllättyi Atrian laajuudesta, huippupitkistä urista ja ison talon ryhmähengestä. Atrialainen tekemisen meininki tuli hänelle tutuksi jo parikymmentä vuotta sitten, kun Sjöholm osallistui aivan ensimmäiseen Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmaan.

– Ympyrä on siis nyt sulkeutunut, hän nauraa ja jatkaa:

– Koulutusohjelmasta sain aikanaan ison kimmokkeen ravintola-alalle. Atria jäi takaraivoon. Myös omista kokemuksistani ravintolapuolella tiesin Atrian luotettavuuden ja toimitusvarmuuden.

Sjöholm on noin parinkymmenen vuoden urallaan työskennellyt niin pienissä̈ à la carte -ravintoloissa kuin monikansallisissa ruokapalveluyrityksissä.

– Viimeisimmässä pestissäni Sodexolla olin vahvasti myös tuotekehityksessä mukana. Viihdyin työssäni, mutta kaipasin kotimaisuuden äärelle.

Atria Foodservicen kehityspäällikkönä Sjöholm saa tehdä toiveidensa mukaista työtä, joka sisältää suunnittelua, koulutusten järjestämistä, reseptiikkaa ja konseptointia. Parhaiten hän kokee auttavansa asiakkaitaan juuri innovatiivisuuden osalta. Aina välillä uutta kannattaa kokeilla.

– Minulla on pitkä ja tuore kokemus asiakkaiden toiminnasta ja olen tietoinen myös alan haasteista. Toisinaan ratkaisut vaativat rohkeutta muuttaa totuttua.

”On tärkeää, että tuomme asiakkaan tietoisuuteen trendejä ja uusia toimintamalleja.”

– On tärkeää, että tuomme asiakkaan tietoisuuteen trendejä ja uusia toimintamalleja. Näihin ei operatiivisessa toiminnassa ole aina aikaa.

Kysymättäkin selvää

Työ Atrialla on ollut monella tavalla mielenkiintoinen uuden oppimisen paikka. Sjöholm myös huomasi pian aloitettuaan, että atrialaiset puhuvat samalla sävyllä Atriasta.

– Tuli melko pian selväksi, että täällä on todella hyvä henki. Siitä kertoo muun muassa se, kuinka pitkiä uria täällä tehdään.

Laadukas perehdytys työhön, avulias työporukka ja vahva yhdessä tekemisen meininki ovat saaneet miehen kiitolliseksi.

Isossa ruokatalossa on hän päässyt perehtymään lisäksi elintarvikepuolen lainsäädäntöön, kuluttajakäyttäytymisen tutkimiseen sekä talon kansainvälisyyteen.

– On myös ollut huippumielenkiintoista tutustua alkutuotantoon.

– Aikaisemmin olen voinut vain haaveilla näistä mahdollisuuksista, joita meillä on käytössämme tutkimustiedon hankkimiseen.

”Mitä tahansa suklaasta”

Ruokabravuureista juteltaessa puhelias tekijä vakavoituu.

– Kokkina omiin bravuureihini kuuluvat tuhdimmin maustetut ruoat Aasian, Intian ja Marokon ruokamaailmoista. Näitä rajoja rikon surutta, en ole koskaan istunut keittiökulttuuriin, jossa on tiukat raamit. Tykkään tehdä myös makeita – mitä tahansa suklaasta.

”On todella tärkeää löytää balanssi töiden ja harrastusten välillä.”

Sjöholm laittaa kaiken vapaa-aikansa pitkän matkan triathloniin. Seuraava kisakausi alkaa toukokuussa ja tavoitteena on kymppisakki.

– On todella tärkeää löytää balanssi töiden ja harrastusten välillä, kertoo Sjöholm, jolle hyvinvoinnin edistäminen on tärkeää myös asiakastyössä.

– Koen, että hyvä ruoka – parempi mieli -slogan kertoo myös henkisestä hyvinvoinnista.

Teksti: Saara Ignatius 
Kuva: Juho Paavola 

 

 

Lue Hyvä Ruoka 1/2024 asiakas-ja sidosryhmälehti täältä 

Jaa