Atria.com logo

Uutta näkökulmaa harjoittelusta

05.1.2024
Atrialaiset Osaajat Blogit

Aloitin syksyllä agrologin opinnot, ja samalla minulle avautui paikka päästä harjoitteluun Atrian alkutuotannon markkinointiin. Tartuin innolla haasteeseen, vaikka markkinoinnista minulla ei ollut juurikaan käytännön työkokemusta. Olin edellisenä keväänä merkonomin opintoja suorittaessani harjoittelussa Atria Suomen viestinnässä ja siellä näin sekä opin todella paljon, joten oli mielenkiintoista hypätä nyt alkutuotannon ja markkinoinnin puolelle. Kotipesäni on ollut yli kymmenen vuoden ajan Atrian siipikarjassa, joten on mukava päästä opiskelujen myötä vierailemaan myös ”lennoston” ulkopuolella ja laajentamaan omaa näkemystään Atriasta.

Ensimmäisten viikkojen ajan pää oli pyörällä. Paljon uusia ihmisiä, nimiä ja kasvoja sekä valtava määrä erilaisia työtehtäviä. Eipä käy markkinoinnissa aika pitkäksi! Alkutuotanto ylipäätään on itselleni vieraampi alue, joten tuntui että opittavaa oli todella paljon. Opintoni itse asiassa lähtivät harjoittelun ansiosta liikkeelle loppupäästä, sillä markkinoinnin harjoittelu hyödynnetään agrologiopintojen erikoistumisharjoitteluna. Olen aina opinnoissani kulkenut omia polkujani, mutta ensimmäistä kertaa aloitin urakan loppupäästä! Tarkoitus olisi saada muokattua minulle sopiva miksaus agrologin ja tradenomin opinnoista, joten aika näyttää minkälaista opinpolkua lopulta kuljenkaan ja kuinka päin. Onneksi nykyään on paljon erilaisia mahdollisuuksia ja mikä hienointa, pystyn sovittamaan aikaisemmat tutkintoni, nykyiset opintoni sekä työni yhteen.

Eri tehtävät vaihtelivat pienistä ja nopeasti hoidetuista asioista aina suurempiin kokonaisuuksiin, kuten tapahtumien valmisteluihin.

Harjoittelussa minut yllätti erityisesti tehtävien monipuolisuus. Vaikka osasin ajatella, että päivät tulevat sisältämään paljon erilaisia tehtäviä ja tulen oppimaan paljon uutta, eihän sitä ikinä osaa täysin ennalta kuvitella, mitä tuleman pitää. Paljon oli työpisteellä istumista, kuten uutiskirjeen tekemistä, erilaisten sähköisten lomakkeiden sekä raporttien luomista, nettisivujen päivitystä, tapahtumien järjestelyä ja asioista sopimista eli lukemattomien sähköpostien näpyttelyä. Tämän vastapainona oli myös jalkautuminen tapahtumiin ja messuille. Eri tehtävät vaihtelivat pienistä ja nopeasti hoidetuista asioista aina suurempiin kokonaisuuksiin, kuten tapahtumien valmisteluihin. Pääsin osallistumaan myös alkutuotannon suurimman tapahtuman Liha-akatemian järjestelyihin.

Olen käytännössä nähnyt, miten hyvin Suomessa asiat hoidetaan ja miten puhdasta lihaa saamme syödä.

Juuri alkutuotannon markkinoinnissa tuli samalla sopivasti tiedonjyväsiä myös tuoreisiin opintoihin liittyen. Itselläni ei ole minkäänlaista taustaa maatilalta, sillä olen alun perin kaupunkilainen. Olen kuitenkin aina kaivannut maalle ja ollut kiinnostunut eläimistä ja luonnosta. Yli kymmenen vuoden työkokemukseni Atrian siipikarjassa ja erityisesti kouluttautuminen lihantarkastajaksi saivat minut todella arvostamaan suomalaista lihantuotantoa. Olen käytännössä nähnyt, miten hyvin Suomessa asiat hoidetaan ja miten puhdasta lihaa saamme syödä. Näin eläinrakkaalle ihmiselle on ollut myös tärkeää nähdä, että eläinten hyvinvoinnista oikeasti välitetään.

Laajentaa mukavasti omaa näkökulmaa katsella maailmaa välillä eri näkövinkkelistä.

Harjoitteluaika kului ihan hujauksessa ja olisin viihtynyt pidempäänkin. Minulle jäi kouraan paljon uutta osaamista markkinoinnista ja tietoa alkutuotannosta, vaikka tuntuukin, että ehdin vain vähän raapaista pintaa. Olen kiitollinen, että pääsin kokemaan tällaisenkin ajanjakson ja vieläpä tutussa yrityksessä, mutta täysin uudenlaisten asioiden äärellä. Laajentaa mukavasti omaa näkökulmaa katsella maailmaa välillä eri näkövinkkelistä. Ja tietysti kirsikkana kakun päällä, sain jälleen tutustua moniin mukaviin ihmisiin. Pahinta olikin, kun harjoittelu alkoi lähestyä loppuaan ja piti jälleen hyvästellä yksi mahtava porukka. Mutta juuri siksi olenkin viihtynyt niin pitkään Atrialla: täällä on joka puolella aivan mahtavia tyyppejä töissä!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanna Jokela

Hanna Jokela työskentelee Atrialla siipikarjatyöntekijänä ja lihantarkastajana. Hän on ylpeä siitä, että saa olla mukana tuottamassa puhdasta, kotimaista ruokaa sekä erityisestä Atria-hengestä – täällä ollaan yhtä suurta porukkaa.

Hannan suuri intohimo on kehittää itseään jatkuvasti niin työn, koulutuksen kuin vapaa-ajankin saralla. Hänestä ihminen ei ole kokonaan valmis koskaan, vaan olemme elämän mittaisella oppimismatkalla. 

Iloiset ja ystävälliset ihmiset saavat Hannan hymyilemään, sillä hyväntuulisuus tarttuu. Tietysti myös hyvä ruoka saa hymyilemään!

Hanna rentoutuu liikkumalla luonnossa koirien kanssa satoi tai paistoi. Lisäksi hän pyrkii ehtiessään harrastamaan joogaa ja akrobaattisia lajeja.

Hannan ruokabravuuri on pizza, jota kotijoukot kehuvat. Erityisiin herkutteluhetkiin kuuluu pippuripihvi mediumina.

Hanna on erityisen hyvä kirjoittamisessa ja koiraharrastuksessa. Hän tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pyrkii aina näkemään ihmisissä hyvää.

Lue kirjoittajan muita blogeja