Ravitsemussitoumukset

Sitoumukset tukevat kestävää kehitystä

 

Atria Suomi on solminut yhteensä vuodesta 2017 alkaen yhteensä kuusi mitattavaa ja tavoitteellista ravitsemussitoumusta, joilla tuetaan kestävää kehitystä ja Agenda 2030 -yhteiskuntasitoumusten tavoitteiden toteutumista.

 

Atria lisää sydänmerkkituotteita Atria Foodservice -valikoimaan

Atria Suomi sitoutuu lisäämään sydänmerkkiin oikeuttavien Atria Foodservice -tuotteiden määrää vuoden 2023 alun tasosta, jolloin merkkiin oikeuttavia tuotteita oli 62 kappaletta.

 

Atria haluaa huomioida tuotekehityksessään entistä paremmin ravitsemukselliset näkökohdat ja edistäen samalla kuluttajan ja asiakkaan mahdollisuuksia valita ravitsemuslaadultaan parempia tuotteita. Sitoudumme kasvattamaan sydänmerkkituotteiden valikoimaa vastaten samalla myös asiakkaidemme toiveisiin ravitsemuslaadultaan parempien tuotteiden saattamisesta markkinoille.

 

Kalatuotevalikoiman kehittäminen kuluttajille

Kuluttajat toivovat entistä helpompia ratkaisuja lisätäkseen kalaa aterioille. Ravitsemussuosituksissa suositellaan kalaa 2-3 aterialla viikossa. Atria haluaa tarjota kuluttajille paremmat mahdollisuudet lisätä kalaa ruokavalioonsa helposti.

 

Atria Suomi sitoutuu tuomaan kuluttajan saataville kalavaihtoehtoja aterioissa ja komponenteissa lanseeraamalla uusia tuotteita niin kuluttaja- kuin ammattikeittiöihin. Näin mahdollisuudet valita kalaa eri ruokailuhetkissä (työpaikkaruokala, ravintola ja koti) lisääntyvät. Kuluttaja etsii aiempaa enemmän helppoja ja nopeita ratkaisuja arjen ruokahetkiin. Kuluttaja toivoo löytävänsä enemmän kala-ateria vaihtoehtoja valmisruokahyllystä (lähde: Foodwest: kalankäyttö tulevaisuuden Suomessa 2021).

 

Lisää ravitsemussuositusten mukaisia reseptejä kuluttajille ja ravintoloille

Atria Suomi sitoutuu lisäämään sydänmerkkikriteerien mukaisia ruokaohjeita niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin.

 

Haluamme tarjota kuluttajillemme ja asiakkaillemme ravitsemussuositusten mukaisia ruoanlaitto-ohjeita.

 

Kasvistuotevalikoiman kehittäminen kuluttajille

Atria Suomi sitoutuu ylläpitämään ja uudistamaan kasvistuotteita (vegetaarisia) aterioissa, välipala ja napostelusegmenteissä lanseeraamalla uusia tuotteita.

 

Ruokatalona Atria sitoutuu kehittämään ja ylläpitämään laajaa vegetaariseen ruokavalioon sopivaa tuotevalikoimaa. Osana tätä valikoimankehittämistä Atria on lanseerannut syksyllä 2018 uuden brändin VK- ja FS-markkinaan helpottamaan lihattoman tuotetarjonnan tunnistamista.

 

 

Atria Ruotsi on sitoutunut vähentämään natriumin määrää tuotteissaan sekä ylläpitämään vähemmän natriumia sisältäviä tuotevaihtoehtoja kaikissa keskeisissä tuotekategorioissa.

 

Atria Tanska on sitoutunut vähentämään natriumin määrää tuotteissaan ja tarjoamaan terveellisestä valinnasta kertovia Avaimenreikä (Nøglehullet)-tuotevaihtoehtoja kaikissa keskeisissä tuotekategorioissa.