Yrityskylä yhteistyö

Talous- ja nuoret TATin Yrityskylä on ala- ja yläkoululaisille järjestettävä talous-, työelämä- ja yrityskasvatusprojekti. Yrityskylän tavoitteena on tukea lasten ja nuorten talous-, työelämä- ja yrityskasvatuksen osaamista. Atria haluaa vaikuttaa siihen, että näitä taitoja voi harjoitella. Siksi Atria on mukana Pohjanmaan yrityskylässä omalla myyntipelillään, jossa pyritään kasvattamaan Atrian liiketulosta ja mainepisteitä juustoburgereiden myynnillä. 

 

Tiimipelissä ysiluokkalaisilta edellytettiin valmistuskulujen ja myyntihinnan laskemista, tilausten hyväksymistä, raaka-aineiden hankkimista, hampurilaisten valmistamista ja tilausten toimittamista asiakkaille. Neuvotteluita pelissä käydään kasvotusten asiakkaita edustaneiden vastuuopettajien kanssa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

– Pelissä kahden tunnin aikana Atriaa johdetaan kansainvälisillä markkinoilla kuvitteellisen vuoden ajan. Tiimit joutuvat kovaan paineeseen ja kiireeseen, jolloin tiimeiltä vaaditaan paineensietokykyä ja yhteistyötä. Olen päässyt todistamaan hienoja kasvutarinoita, joissa oppilaat ylittävät itsensä etenkin myyntineuvotteluissa, kuvailee Pohjanmaan yrityskyläkoordinaattori Tuomas Hvitfelt. Atrian pelissä huomioitiin myös Atrian vastuullinen toimintatapa.

 

 – Pelissä voi roolin turvin kokeilla tiimityö- ja neuvottelutaitoja, reagointikykyä ja nokkeluutta. Aktiivisimmaksi tekijäksi voi nousta kaveri, joka ei välttämättä ole oppitunnin aktiivisin. Pidän kovasti konseptista. Kaikista ei tarvitse tulla yrittäjiä, mutta yritteliäisyys, myönteinen asenne omiin kykyihin kannattelee myöhemmin työelämässä, sanoo Atrian rekrytointipäällikkö Tytti Isokangas.